Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Book Zoom στο Βιβλίο "Ένας έρωτας μετά Έφη Χαλκεα Εκδόσεις Δυας Εκδοτική


Μια δυνατή ιστορία αγάπης για το πριν και το μετά μιας ζωής δεμένης στα ανεκπλήρωτα θέλω και στα ασφυκτικά πρέπει. Αυτά που μπορούν να σπάσουν μόνο μέσα από έναν δυνατό έρωτα που διαλύει και ξεπερνά κάθε εμπόδιο. Έναν έρωτα που πρέπει να περάσει μέσα από πολλές συμπληγάδες για να επιβιώσει και να κρατηθεί ζωντανός για να αναδείξει την υπέρτατη δύναμη του.

Σήμερα στο Book Zoom μιλάμε για Έναν έρωτα μετά με την συγγραφέα του βιβλίου Έφη Χαλκεα 
 Ο έρωτας δεν μας ρωτάει, ούτε μας χτυπάει την πόρτα, ανοίγει απλώς και μπαίνει!



Περιγράψτε το βιβλίο σας μέσα από μία φράση ή μία μικρή παράγραφο.


Είναι μία σύγχρονη ιστορία αγάπης που εξελίσσεται στο σήμερα. Με την ηρωΐδα μου να ακροβατεί από το βαθύ πόνο της απώλειας ,στον παράφορο κρυφό έρωτα μιας καινούργιας αναπάντεχης γνωριμίας .Από τα" πρέπει "του ασφυκτικού κοινωνικού περίγυρου, στα "θέλω" της φλογερής ψυχής της. Ζει αυτόν τον έρωτα γιατί το ζητούμενο όλων μας είναι να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε ανεξαρτήτως ηλικίας .Γιατί η ζωή δεν σταματάει μετά από οποιαδήποτε απώλεια ,συνεχίζεται.


Υπήρξε κάποιο πρόσωπο ή γεγονός που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το βιβλίο σας;


Συνοδοιπόρος και πραγματικός εμπνευστής μου για να γράψω αυτό το βιβλίο είναι η βαθύτατη πίστη μου στην αληθινή,ανιδιοτελή, αμοιβαία αγάπη και στον έρωτα που δεν γνωρίζει ηλικία.

Το έγραψα κυρίως για εμάς τις γυναίκες γιατί θέλω να τις κάνω να δουν με διαφορετικό μάτι τη ζωή και ιδιαίτερα μετά από διάφορες δυσκολίες και απώλειες, και επειδή ταυτίστηκα με την ηρωΐδα μου.


Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που αυτοπροσδιορίζει το πριν και το μετά στη σχέση των δύο πρωταγωνιστών της ιστορίας σας;


Το στοιχείο είναι η έλλειψη του πραγματικού έρωτα και της αγάπης ,το μετά ,είναι η απόλυτη ευτυχία που ζούνε!


Σε όλο το βιβλίο έχουμε μία πάλη ανάμεσα στη λογική και στο συναίσθημα. Ποιο συναίσθημα θεωρείται από τα δύο πως είναι το πιο ισχυρό και γιατί;


Στη ζωή μας πάντα έχουμε γνώμονα τη λογική.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση που μιλάμε για έναν έρωτα το πιο ισχυρό συναίσθημα είναι αυτό που λέει η καρδιά μας. Η λογική θα βάλει το φρένο και δεν θα μας αφήσει να τον ζήσουμε. Κατά την άποψή μου λοιπόν υπερισχύει το συναίσθημα.


Τι θα θέλατε να ανακαλύψει ο αναγνώστης μέσα από το βιβλίο σας;


Μου αρέσει ο κάθε αναγνώστης που θα διαβάσει το βιβλίο να ανακαλύψει πτυχές και ίσως να δει με άλλο μάτι τα κομμάτια του εαυτού του.

Να μη φοβηθεί να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Βέβαια ο καθένας πάντα μέσα από τη δική του οπτική μάτια και αυτό είναι και το ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι κάθε βιβλίο έχει κάτι να μας δώσει.


Όταν ολοκληρώσατε τη συγγραφή του βιβλίου σας εσείς τι ανακαλύψατε μέσα από αυτό για τον εαυτό σας; Τι αποκομίσατε από τη συγγραφική διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα.


Βούτηξα την πένα μου στο μελάνι της ψυχής μου. Οι Ήρωες μου για χρόνια κλειδωμένοι στο μυαλό μου πήραν σάρκα και μορφή ζωντάνεψαν και γράφτηκαν στο χαρτί μου. Η αγάπη είναι θείο δώρο και ανάταση της ψυχής.

Για τον εαυτό μου ανακάλυψα ένα ακόμη ταλέντο μου. Αν και έγραφα ημερολόγιο από μικρή μάλλον αυτό ήταν που με βοήθησε. Επίσης η δύσκολη κατάσταση που βίωσα με συναισθήματα καταπίεσης και εγκλωβισμού στο πρώτο lockdown έφερε σε μένα αυτό το δημιουργικό αποτέλεσμα. Το να αποτυπώνεις στο χαρτί ακριβώς τις σκέψεις σου, και να τις "ντύνεις "με εικόνες δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Θεωρώ όμως ότι το κατάφερα. Αυτό που αποκόμισα μέσα από αυτό το υπέροχο μοναχικό ταξίδι της συγγραφής αυτής της ρομαντικής ιστορίας και του έρωτα ήταν σαν να το ζούσα και εγώ η ίδια !


Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των δύο κεντρικών ηρώων σας του Κλοντ και της Μπρούνα; Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που τους δένει πραγματικά αλλά και εκείνο που τους χωρίζει προσωρινά;


Η Μπρούνα είναι μία γυναίκα γεμάτη με θέληση για ζωή, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε δεν έμεινε παθητική. Αυτή η λαχτάρα της να ρουφήξει τη ζωή είναι αυτό που την κάνει να ζήσει τον έρωτα μετά από την απώλεια. Γιατί υπάρχει το μετά...!!!

Απενοχοποιείται από τα στερεότυπα και μπαίνει σε αυτήν τη σχέση.

Ο Κλοντ από την άλλη βρίσκει όλα αυτά που έψαχνε σε αυτήν τη γυναίκα και παλεύει και αυτός για να ζήσει τον έρωτα μαζί της.

Το στοιχείο που τους δένει είναι ο έρωτας και η αμοιβαία αληθινή δυνατή αγάπη!

Αυτό που τους χωρίζει είναι η απόσταση, γιατί υπάρχουν και οι αγάπες από απόσταση.


Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου σας.


Δεν υπήρχε ιδιαίτερη δυσκολία όταν έγραφα το βιβλίο μου. Οι σκέψεις μου και η έμπνευσή μου, έρεε στο γραπτό λόγο μου, σαν το νεράκι. Η μόνη δυσκολία ήταν τα ατέλειωτα ξενύχτια μου για να μην ξεχάσω όσα σκεφτόμουν. Αλλά και αυτό ακόμα είναι όμορφο. Μέσα στην περιπέτεια της συγγραφής, που μαζί της έζησα έναν έρωτα και έκανα ένα ρομαντικό ταξίδι για έναν ολόκληρο χρόνο.


Υπάρχει κάποιο αγαπημένο σας απόσπασμα από το βιβλίο σας που θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας;


Δεν θα ήθελα να το αποκαλύψω αυτό. Σίγουρα όμως υπάρχει. Αλλά εκείνο που με συναρπάζει και κυριαρχεί στο βιβλίο μου είναι η λαχτάρα και η αγάπη της Μπρούνα για αυτόν τον έρωτα που φωτίζει τη ζωή της! Είναι η πρωταγωνίστρια και κάνει τις επιλογές της να τον ζήσει ενάντια στη λογική.


Μπορεί η αγάπη να ξεπεράσει τα πάντα από μόνη της; Αν όχι, ποιο άλλο στοιχείο πρέπει να συντηρηθεί, ώστε μία σχέση να κρατηθεί φρέσκια και δυνατή.


Η αγάπη μπορεί να ξεπεράσει τα πάντα όταν είναι ανιδιοτελής, αληθινή, βαθιά, και το σημαντικότερο αμοιβαία!

Το στοιχείο που θα την κρατήσει δυνατή και φρέσκια είναι η αμοιβαία εκτίμηση ,ο θαυμασμός, η κατανόηση, η εμπιστοσύνη ,ο σεβασμός, και ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Θέλει καθημερινή δουλειά και από τα δύο φύλα.


Συνήθως σε κάθε βιβλίο συναντάμε βιώματα και μηνύματα του ίδιου του συγγραφέα. Υπάρχει κάποιο βιωματικό στοιχείο που διέπει το βιβλίο σας; Και ποιο ή ποια μηνύματα θέλετε να περάσετε μέσα από τις σελίδες του.


Κάθε συγγραφέας νομίζω δεν μπορεί να ξεφύγει για όποιο θέμα και να γράφει από βιωματικές του καταστάσεις και προσωπικές παρατηρήσεις της ζωής του. Ένα βιβλίο για να εξελιχθεί απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ρεαλιστικές και μυθοπλαστικές καταστάσεις και εικόνες ,όπως τις αντιλαμβάνεται ο συγγραφέας. Τα μηνύματα είναι πολλά.

Η ζωή είναι όμορφη έχει χαρές και λύπες. Στη διαχείριση της είναι όλη η ιστορία και στο χαρακτήρα μας. Ο έρωτας, η ανιδιοτελής αγάπη η αληθινή δεν τελειώνει όταν φτάσεις σε όποια ηλικία ανεξαρτήτου φύλου.

Ο έρωτας ,και η αγάπη είναι δυνατά συναισθήματα και σε αυτές τις ηλικίες ξέρεις τι θέλεις και το διεκδικείς για να ζήσεις ξανά. Αν έρθει στη ζωή μας λοιπόν πρέπει να τα ζήσουμε. Και επειδή θεωρώ ότι οι γυναίκες είναι πιο συνειδητοποιημένες τις αποενοχοποιώ και τις ενθαρρύνω να απολαμβάνουν τον έρωτά κάθε στιγμή.

Το γενικό μήνυμα είναι ότι ο έρωτας δεν μας ρωτάει, ούτε μας χτυπάει την πόρτα, ανοίγει απλώς και μπαίνει!


Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου σας είναι πάντα κρυμμένη μέσα στο καθήκον και στα πρέπει. Μία ζωή μόνο για τους άλλους. Απαρνήθηκε τον εαυτό της συνειδητά από τα 18 μέχρι τα 50 της χρόνια. Τώρα η ζωή της δίνει μία δεύτερη ευκαιρία. Πιστεύετε πως μπορεί να αλλάξει ένας χαρακτήρας και να ισορροπήσει επιτέλους τις επιθυμίες του και τα πρέπει του; Υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες στην ζωής μας ή μήπως αυτές έρχονται για να μας  επαναλαμβάνουν το αμετάβλητο της συμπεριφοράς μας που δεν μπορεί να αλλάξει με τίποτα;


Ναι πιστεύω πως μπορούμε να αλλάξουμε ως χαρακτήρες. Όχι στο κεντρικό κομμάτι που μας χαρακτηρίζει ,αλλά όσο μεγαλώνεις εξελίσσεσαι και βλέπεις τη ζωή με ένα μάτι πιο ώριμο. Μαθαίνεις να διεκδικείς τα θέλω σου, για να ζήσεις για σένα. Να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να του δώσεις αυτό που θέλει και του αξίζει. Όταν μάλιστα έχεις κάνει το καθήκον σου, πρέπει και επιβάλλεται για να ισορροπήσεις. Υπάρχει μία απελευθέρωση που την κέρδισες μετά από πάρα πολλά χρόνια. Και ΝΑΙ υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες, σίγουρα ,αρκεί να μπορέσεις να τις αναγνωρίσεις και να τις αξιοποιήσεις. Και ιδίως όταν μιλάμε για τον έρωτα ,γιατί ο έρωτας δεν έρχεται πολλές φορές στη ζωή μας.


Οι δυνατές σχέσεις αλλάζουν τους ανθρώπους. Σε αυτήν τη δύσβατη αλλά δυνατή ερωτική σχέση που ζουν οι δυο πρωταγωνιστές, ποιο είναι εκείνο το μοναδικό προσωπικό χαρακτηριστικό που αλλάζουν βιώνοντας αυτόν τον μεγάλο έρωτα;


Το προσωπικό χαρακτηριστικό τους είναι πρώτον ο χαρακτήρας τους ,τα συναισθήματα που τρέφουν, έχουν αλληλοθαυμασμό και κατανόηση ,και η λαχτάρα τους για να ζήσουν και οι δύο τον έρωτα .Και είναι αυτό που θα τους τους μετουσιώσει σε ένα ιδανικό ζευγάρι.


Με ποιο τραγούδι θα επενδύατε μουσικά το βιβλίο σας;

Το τραγούδι Νίκος Τερζής και Γιάννης Κότσιρας - Φώς


Φτιάχτε μας ένα απόφθεγμα που προκύπτει από το σύνολο του βιβλίο σας.


Ο έρωτας είναι το πρώτο δυνατό συναίσθημα μας για έναν άλλον άνθρωπο. Αν υπάρχουν αληθινά και αμοιβαία δυνατά συναισθήματα γίνεται αγάπη. Αν είναι δυνατή και υπάρχει παιδεία και δυνατός χαρακτήρας τότε ξεπερνάει κάθε εμπόδιο. Γιατί η αγάπη και ο έρωτας είναι η ίδια η ζωή!

Απολαύστε και ένα βιντεάκι για το βιβλίο "Ένας έρωτας μετά" 



Αν υπάρχει κάτι πού θέλετε να ειπωθεί για το βιβλίο σας και δεν έχει προκύψει από τις ερωτήσεις μπορείτε να το εκφράσετε εδώ.


Νομίζω ότι έχουμε καλύψει κατά πολύ ένα μεγάλο κομμάτι του βιβλίο μου, και ο κάθε αναγνώστης θα πάρει από τη δική του οπτική μάτια τα συναισθήματα και τα δικά του μηνύματα διαβάζοντας το. Είμαι σίγουρη ότι πολλοί αναγνώστες θα ταυτιστούν με αυτή την ερωτική ιστορία. Αυτό τουλάχιστον εισπράττω από τους μέχρι τώρα αναγνώστες μου.

Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε τη δυνατότητα να παρουσιάσω το βιβλίο μου στο φιλόξενο για νέους συγγραφείς book zoom! Και ιδιαιτέρως σε σας κυρία Γεωργία Ρετετάκου!

Το βιβλίο μου " Ένας έρωτας μετά...." Έχει εκδοθεί από την εκδοτική ΔΥΑΣ.

Είμαι ενεργή στα social media στο Facebook και στο Instagram ως  Efi Halkea

Για παραγγελίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 697 465 5840.


Με εκτίμηση

Έφη Χαλκέα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Δυας Εκδοτική

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Λίγα λόγια για το βιβλίο: «Η Μπρούνα μια όμορφη γυναίκα βιώνει την πρόσφατη απώλεια του άνδρα της. Και τότε αναπάντεχα μπαίνει στη ζωή της ο Κλοντ, ζητώντας την να του βγάλει ένα εισιτήριο… Γεμάτη πάθος για τη ζωή, έτοιμοι να γευτεί όλους τους χυμούς και τις ηδονές της.  Ένα καινούργιος έρωτας, παράφορος και κρυφός. Αποφασίζει τελικά να τον ακολουθήσει, παρά τις δυσκολίες και αντίξοες συνθήκες που της επιβλήθηκαν. Αποφάσισαν να είναι μαζί και όσο κρατήσει. Θα τα καταφέρουν άραγε; Μπορεί η αγάπη να ξεπεράσει τα πάντα από μόνη της, ή δε φτάνει μόνο αυτό;»


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ 


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σε μία πολύ αγαπημένη και όμορφη οικογένεια με καταγωγή από τη Σίκινο. Τη δεκαετία του '80 τελείωσα τις σπουδές μου πάνω στο αρχιτεκτονικό σχέδιο και τη διακόσμηση στη σχολή ΑΚΤΟ. Εργάστηκα σε αυτόν τον τομέα και σήμερα είμαι συγγραφέας μυθιστορημάτων και παραμυθιών. Το πρώτο μου βιβλίο έχει τίτλο "Ένας έρωτας μετά...". Παράλληλα αρθρογραφώ σε Ελληνικά site και συμμετέχω ως συντάκτρια ποιημάτων - διηγημάτων σε λογοτεχνικό περιοδικό. Γράφω το δεύτερο βιβλίο μου. Και είναι έτοιμο το πρώτο μου παραμύθι.


Αγαπώ το θέατρο και ως ερασιτέχνης ηθοποιός πήρα μέρος σε πολλές παραστάσεις τα τρία τελευταία χρόνια με το Β΄ θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Βριλησσίων.


Μότο της ζωής μου είναι:


“ Ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα”.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Κριτική μου "Το κορίτσι με το σαλιγκάρι" Πηνελόπη Κουρτζή - Γράφει η Γεωργία Ρετετάκου

 Μια Μοναδική εποχή. Ένα Παγκόσμιο φαινόμενο που καθόρισε ζωές, αξίες, αντιλήψεις και δημιούργησε ένα πρωτότυπο άβατο στην Ελληνική κοινωνία στα τέλη της δεκαετίας του 60 και στην δεκαετία του 70, αποτελεί το κεντρικό θέμα του τελευταίου μυθιστορήματος της Πηνελόπης Κουρτζή "Το κορίτσι με το σαλιγκάρι." Με φόντο την παραλία των Ματάλων στην Κρήτη παρακολουθούμε μια ιστορία γεμάτη ένταση, ανατροπές και κυρίως μεταστροφές. Μέσα από την προσέγγιση μιας ζωής που μοιάζει ανοίκεια, αλλά μετατρέπεται σε έναν κόσμο που αλλάζει μέσα από την επαφή με την φύση, την θάλασσα, τον πρωτόγονο τρόπο ζωής και την πραγματική επαφή με τους ανθρώπους.  Η Υπατία είναι μια γυναίκα εύθραυστη, μεγαλωμένη μέσα σε μια υπερπροστευτική οικογένεια που την εγκλώβισε μέσα σε μια ζωή χωρίς πρωτοβουλίες και χωρίς ελευθερία. Επιστρέφει από το Λονδίνο τον Μάρτιο του 1969 έχοντας στις αποσκευές της ένα πληγωμένο σαλιγκάρι. Όπως και το σαλιγκάρι με το σκασμένο καβούκι έτσι και εκείνη με σπασμένο κέλυφος βγαίνει α

Η Κριτική μου για το " Όλο το Φως που δεν μπορούμε να δούμε " Άντονυ Ντορ

Γράφει η Γεωργία Ρετετάκου Με δυο παράλληλες ιστορίες αυτή της Μαρί Λορ Λεμπλάν, ενός τυφλού κοριτσιού από την Γαλλία. Και αυτή του Βέρνερ Πφέννιχ ενός ορφανού αγοριού από την Γερμανία μαθαίνουμε με έναν εξαιρετικά διαφορετικό τρόπο το φως και το σκοτάδι του πολέμου. Το φως και το σκοτάδι της Ψυχής των ανθρώπων. Η Μαρί Λορ έχει μάθει να ζεί στο σκοτάδι απο πολύ μικρή ηλικία, ζει με τον πατέρα της ο οποίος είναι κλειθροποιός στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Παρίσι. Μαθαίνει να ζει και να κινείται μέσα στην γειτονία που κατοικεί απομνημονεύοντας την διαδρομή που βασίζεται σε μια μακέτα που έχει κατασκευάσει ο πατέρας της και αποτελεί πανομοιότυπη απομίμηση και της παραμικρής λεπτομέρειας της γειτονίας. Ψηλαφώντας και απομνημονεύοντας τις λεπτομέρειες μπορεί να βαδίζει μέσα στα στενά σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Να εξερευνά, να φαντάζεται και να ονειρεύεται.  Όταν όμως οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Παρίσι πατέρας και κόρη αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη τους και να καταφ

Η Κριτική μου για το " Αμαλία " Σπύρος Πετρουλάκης

Γράφει η Γεωργία Ρετετάκου Η Αμαλία είναι το τέταρτο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη που διαβάζω. Ένα Βιβλίο εντελώς διαφορετικό απο τα προηγούμενα του. Τόσο στον ρυθμό, όσο και στην εξέλιξη του. Ένα Βιβλίο με δυνατές εικόνες που κάνουν επίθεση στο μυαλό. Με σκηνές σαν μέταλλο σκληρές. Που γεμίζουν με ένταση την καρδιά του Αναγνώστη. Αλλά και εύπλαστες που χαλαρώνουν όταν το μυαλό και η ψυχή του δεν αντέχει άλλο. Η Ιστορία εναλλάσσετε ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα. Με σωστές και ισορροπημένες τοποθετήσεις που εντείνουν την αγωνία και ανεβάζουν κατακόρυφα το μυστήριο. 35 Χρόνια πριν σε ένα ορεινό χωριό της Κορινθίας σε μια κλειστή κοινωνία η εξαφάνιση της γιαγιάς Αμαλίας προβληματίζει αλλά και αρχίζει να βάζει σε ένα περίεργο ρυθμό εξελίξεις που κανείς δεν μπορεί να καθορίσει και να υπολογίσει την πορεία τους. Μια οικογένεια που ζει μέσα σε ένα κλίμα που το τρέφει η δειλία και η βία. Ένα χάρισμα δοσμένο σαν βαριά κληρονομία. Ένας φθόνος που πηγάζει από σκοτεινά και απροσδιόριστ