Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Άμυ του Μάριου Καρακατσάνη ταξιδεύει στο Netflix

 


Αθόρυβα και διακριτικά ο συγγραφέας Μάριος Καρακατσάνης κυνηγά το όνειρο του και επιτυγχάνει κάθε φορά, ένα καινούργιο μεγάλο του στόχο. Τελευταία του επιτυχία η πρόταση για μεταφορά του βιβλίου του AMY The Fisrt Revelation, στην πλατφόρμα του Netflix. Μάλιστα ήδη ετοιμάζεται το πρώτο πιλοτικό επεισόδιο, για να παραδοθεί στους υπεύθυνους της Παγκόσμιας αυτής πλατφόρμας. 

Ποιο όμως ήταν το γεγονός που τράβηξε τα βλέμματα επάνω σε αυτό το βιβλίο, που καθόλου τυχαία δεν ήταν η πορεία του; H Άμυ είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που πατάει επάνω σε ένα πολύ δύσκολο θέμα τον διπολισμό και την σχιζοφρένεια, αλλά το αγγίζει άλλοτε με τρυφερότητα αλλά και έντονο συναισθηματισμό και άλλοτε με σκληρότητα και κυνικό ρεαλισμό. 

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στο Ελληνικό κοινό το 2012 και το 2020 ξεκινά το ταξίδι του στην κάθε άκρη της γης,

H Amy The First Revelation μεταφράστηκε στο εξωτερικό από την On time books και κυκλοφορεί από την Amazon  κάνοντας πια μια διεθνή πορεία και μάλιστα άκρως επιτυχημένη. Ενδεικτικές επιτυχίες του βιβλίου είναι:

  • Στις 23 Ιουλίου 2020 η Άμυ, βγήκε πρώτη σε πωλήσεις στην πλατφόρμα των 32 εκατομμυρίων τίτλων της Amazon. 


  • Για αρκετούς μήνες κατάφερε να κρατηθεί μέσα στο top10 στην κατηγορία horror.




  • Στις 11 Ιουλίου του 2020 η Άμυ έγινε βιβλίο της ημέρας στην Αμερική στο μεγαλύτερο club βιβλίου το Onlinebookclub με 3εκ μέλη/αναγνώστες.  



  • Μέσω των δύο μεγαλύτερων τηλεοπτικών καναλιών του Μεξικού Cadena TV 11 και MEXICAN TV η ίδια η Πρόεδρος του Thousand Minds για το Μεξικό κυρία Dra Jeanette Eureka Tiburcio, δημιούργησε ένα mini clip στο οποίο απαγγέλει για το τηλεοπτικό κοινό της χώρας ένα μικρό πεζογράφημα, του Μάριου Καρακατσάνη. H τιμητική αυτή αναφορά του πλήρους συγγραφικού του έργου, καθώς επίσης και του βιογραφικού του, έγινε ενώπιον Προέδρων, Οργανισμών, Ακαδημαϊκών και Πρόξενων, όχι μόνο του Μεξικού αλλά και των κάτωθι χωρών: Αργεντινή, Ινδία, Bangladesh, Ινδονησία, Ιταλία, Ελλάδα, Κίνα, Βραζιλία και Περού.
Φτιάχνοντας τον δικό μου σταυρό
πρόσφερα σε αυτούς που με πρόδωσαν τις αμαρτίες μου,
Ίσως έτσι κάποτε να καταλάβουν ότι τα λάθη μου οφείλονταν
από τις δικές τους πράξεις.
Και κάθε καρφί που θα βάζω,
θα μου θυμίζει πάντα μέχρι να αφήσω την τελευταία μου ανάσα...
Ότι η αγάπη τους.... ΠΟΝΑΕΙ.

 


  • Ρεκόρ πωλήσεων για το 2021, με 36.583 ebooks
  • Ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Ινδίας, ο Pharos Books Pvt Ltd.. θα μεταφράσει το βιβλίο στις σημαντικότερες και πιο διαδεδομένες διαλέκτους με κυριότερη όλων τα Χίντι.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό!
Η Pharos διαθέτει 39.000 μεταπωλητές σε όλο τον κόσμο.
Πιο συγκεκριμένα το βιβλίο θα προωθηθεί τόσο σε έντυπη, όσο και σε ψηφιακή μορφή σε όλες τις λογοτεχνικές πλατφόρμες αλλά και βιβλιοπωλεία των:
United States,
United Kingdom & Continental Europe,
Australia & New Zealand,
Canada
France,
Poland,
Germany,
Russia
Brazil

Είναι μεγάλη η χαρά μου, για αυτή την επιτυχία, όχι μόνο γιατί τον Μάριο τον έχω γνωρίσει από τη αρχή της συγγραφικής του προσπάθειας, αλλά κυρίως γιατί η επιτυχία του είναι ξεκάθαρα μέσα από την δικιά του ποιότητα που αναγνωρίζεται έξω από δημόσιες σχέσεις και την διαρκή προβολή. Η αναγνώριση των κόπων του, είναι σημαντική γιατί προέρχεται από μια πλατφόρμα σαν το AMAZON που με τους ειδικούς αλγόριθμους του έχει εντελώς αυστηρά κριτήρια μέτρησης πωλήσεων. Αλλά και η επιλογή από το Netflix είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο στην πορεία του Μάριου Καρακατσάνη. 




Το βιβλίο στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη. Είχα γράψει ένα κείμενο για την ΑΜΥ όταν κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Λιβάνη. Αναζητήστε και το δεύτερο μέρος Η αποκάλυψη ενός αγγέλου. Εγώ δεν έχω καταφέρει ακόμα να διαβάσω.to δεύτερο μέρος.  Νομίζω όμως πως αξίζει να το αναζητήσετε. 

Δείτε και μια ωραία συνέντευξη του Μάριου Καρακατσάνη  στην Έλλη Σπυροπούλου.









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Κριτική μου "Το κορίτσι με το σαλιγκάρι" Πηνελόπη Κουρτζή - Γράφει η Γεωργία Ρετετάκου

 Μια Μοναδική εποχή. Ένα Παγκόσμιο φαινόμενο που καθόρισε ζωές, αξίες, αντιλήψεις και δημιούργησε ένα πρωτότυπο άβατο στην Ελληνική κοινωνία στα τέλη της δεκαετίας του 60 και στην δεκαετία του 70, αποτελεί το κεντρικό θέμα του τελευταίου μυθιστορήματος της Πηνελόπης Κουρτζή "Το κορίτσι με το σαλιγκάρι." Με φόντο την παραλία των Ματάλων στην Κρήτη παρακολουθούμε μια ιστορία γεμάτη ένταση, ανατροπές και κυρίως μεταστροφές. Μέσα από την προσέγγιση μιας ζωής που μοιάζει ανοίκεια, αλλά μετατρέπεται σε έναν κόσμο που αλλάζει μέσα από την επαφή με την φύση, την θάλασσα, τον πρωτόγονο τρόπο ζωής και την πραγματική επαφή με τους ανθρώπους.  Η Υπατία είναι μια γυναίκα εύθραυστη, μεγαλωμένη μέσα σε μια υπερπροστευτική οικογένεια που την εγκλώβισε μέσα σε μια ζωή χωρίς πρωτοβουλίες και χωρίς ελευθερία. Επιστρέφει από το Λονδίνο τον Μάρτιο του 1969 έχοντας στις αποσκευές της ένα πληγωμένο σαλιγκάρι. Όπως και το σαλιγκάρι με το σκασμένο καβούκι έτσι και εκείνη με σπασμένο κέλυφος βγαίνει α

Η Κριτική μου για το " Όλο το Φως που δεν μπορούμε να δούμε " Άντονυ Ντορ

Γράφει η Γεωργία Ρετετάκου Με δυο παράλληλες ιστορίες αυτή της Μαρί Λορ Λεμπλάν, ενός τυφλού κοριτσιού από την Γαλλία. Και αυτή του Βέρνερ Πφέννιχ ενός ορφανού αγοριού από την Γερμανία μαθαίνουμε με έναν εξαιρετικά διαφορετικό τρόπο το φως και το σκοτάδι του πολέμου. Το φως και το σκοτάδι της Ψυχής των ανθρώπων. Η Μαρί Λορ έχει μάθει να ζεί στο σκοτάδι απο πολύ μικρή ηλικία, ζει με τον πατέρα της ο οποίος είναι κλειθροποιός στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Παρίσι. Μαθαίνει να ζει και να κινείται μέσα στην γειτονία που κατοικεί απομνημονεύοντας την διαδρομή που βασίζεται σε μια μακέτα που έχει κατασκευάσει ο πατέρας της και αποτελεί πανομοιότυπη απομίμηση και της παραμικρής λεπτομέρειας της γειτονίας. Ψηλαφώντας και απομνημονεύοντας τις λεπτομέρειες μπορεί να βαδίζει μέσα στα στενά σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Να εξερευνά, να φαντάζεται και να ονειρεύεται.  Όταν όμως οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Παρίσι πατέρας και κόρη αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη τους και να καταφ

Η Κριτική μου για το " Αμαλία " Σπύρος Πετρουλάκης

Γράφει η Γεωργία Ρετετάκου Η Αμαλία είναι το τέταρτο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη που διαβάζω. Ένα Βιβλίο εντελώς διαφορετικό απο τα προηγούμενα του. Τόσο στον ρυθμό, όσο και στην εξέλιξη του. Ένα Βιβλίο με δυνατές εικόνες που κάνουν επίθεση στο μυαλό. Με σκηνές σαν μέταλλο σκληρές. Που γεμίζουν με ένταση την καρδιά του Αναγνώστη. Αλλά και εύπλαστες που χαλαρώνουν όταν το μυαλό και η ψυχή του δεν αντέχει άλλο. Η Ιστορία εναλλάσσετε ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα. Με σωστές και ισορροπημένες τοποθετήσεις που εντείνουν την αγωνία και ανεβάζουν κατακόρυφα το μυστήριο. 35 Χρόνια πριν σε ένα ορεινό χωριό της Κορινθίας σε μια κλειστή κοινωνία η εξαφάνιση της γιαγιάς Αμαλίας προβληματίζει αλλά και αρχίζει να βάζει σε ένα περίεργο ρυθμό εξελίξεις που κανείς δεν μπορεί να καθορίσει και να υπολογίσει την πορεία τους. Μια οικογένεια που ζει μέσα σε ένα κλίμα που το τρέφει η δειλία και η βία. Ένα χάρισμα δοσμένο σαν βαριά κληρονομία. Ένας φθόνος που πηγάζει από σκοτεινά και απροσδιόριστ