Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Book Zoom στο βιβλίο "Αυτός είναι ο πρώην" Έλλη Γεωργίου Εκδόσεις Φυλάτος

 


Μια αλήθεια που κάποιοι δεν θα μάθουν ποτέ.
Μια αλήθεια που όλοι πρέπει να γνωρίζουν.
Αντέχεις να βρεις τον εαυτό σου, σε μία ιστορία που κόβει την ανάσα;
Γιατί αυτός είναι ο πρώην....


Το μυθιστόρημα με το οποίο μας συστήνεται η Έλλη Γεωργίου "Αυτός είναι ο πρώην" είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα που περιγράφει ρεαλιστικά. μια τοξική σχέση που ψάχνει τρόπο, να πάψει να υπάρχει. Απεγκλωβίζοντας το θύμα της οριστικά από την βία. τις προσβολές και την καταπίεση. 




Περιγράψτε το βιβλίο σας μέσα από μια φράση ή μια μικρή παράγραφο 

"Αντέχεις να βρεις τον εαυτό σου σε μια ιστορία που κόβει την ανάσα;"

Υπήρξε κάποιο πρόσωπο ή κάποιο γεγονός που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο βιβλίο σας; 

Σαφέστατα ναι. Η ιστορία που περιγράφεται, δεν μπορεί παρά να είναι αληθινή και συνάμα είναι τόσο ακραία για να είναι αληθινή. Το τι από τα δύο ισχύει, το αφήνω στον αναγνώστη.


Τι θα θέλατε να ανακαλύψει ο αναγνώστης μέσα από αυτό το βιβλίο σας;

Απαντήσεις σε συμπεριφορές που προσπαθούν να εξηγηθούν. Την κατάρρευση των απλοποιημένων συμπερασμάτων και την επισήμανση σημείων που ενώ εντοπίζουμε, στις σχέσεις μας, εσκεμμένα υποτιμούμε.  


Όταν ολοκληρώσατε την συγγραφή του βιβλίου σας, εσείς τι ανακαλύψατε μέσα από αυτό για τον εαυτό σας; Τι αποκομίσατε από την συγγραφική διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα; 

Η ολοκλήρωση της συγγραφής του συγκεκριμένου βιβλίου και η διαδρομή έως την τελική έκδοση του, ήταν ένα ταξίδι με σημαντικές εναλλαγές. Όχι πάντα εύκολες. Αυτό που κρατάω, είναι ότι κατάφερα η ιστορία και το κείμενο να παραμείνουν αληθινά, χωρίς να υποκύψω σε παραινέσεις ωραιοποιήσεων. 


Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ηρώων σας; Υπήρξε κάποιος που είναι ο αγαπημένος σας;

Οι ήρωες είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Παρουσιάζονται τόσο καθαρά που μας τρομάζει η αλήθεια τους. Είμαστε εμείς, οι φίλοι μας, η οικογένεια μας. Η πρωταγωνίστρια τσαλακώνεται, τρομάζει, φοβάται, μοιάζει δυνατή και αδύναμη ταυτόχρονα. Αλλά κυρίως είναι εκείνη που παίρνει όλη την ευθύνη μέσα από τα συγκλονιστικά γεγονότα που εξελίσσονται.

 
Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που συναντήσατε κατά την διάρκεια συγγραφής του βιβλίου σας; 

Το ζητούμενο για εμένα ήταν ο αναγνώστης να μην χαθεί ούτε για μια στιγμή. Ήθελα η γραφή μου να μην τον υποτιμήσει με απλοϊκά συμπεράσματα. Να τον κάνει να νιώσει, να καταλάβει, και να ζήσει τις σκηνές δίπλα στους ήρωες. 
Πιστεύω ότι το κατάφερα και σίγουρα είναι ένα βιβλίο που θα «ξενυχτήσει» τον αναγνώστη, με ελάχιστες πιθανότητες να «αφεθεί» στο κομοδίνο. 


Υπάρχει κάποιο αγαπημένο απόσπασμα από το βιβλίο να το μοιραστείτε μαζί μας;

Μοιράζομαι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα. 

Το δυσάρεστο στη συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν ότι υπήρχαν δύο που ήξεραν όλη την αλήθεια.
Εκείνος που τη ζούσε χωρίς καμία ενοχή και εκείνη που δεν μπορούσε να την αντέξει ούτε ένα λεπτό, έχοντας την πλήρη εικόνα και γνωρίζοντας τα πάντα.
Τον έβλεπε να χειρίζεται όλες τις γυναίκες, με μόνο γνώμονα το δικό του και μόνο όφελος και αν καμιά φορά εισέπραττε αρνητικές αντιδράσεις, απορούσε με το θράσος των θυμάτων να τον «παρεξηγούν» αφού δεν ήξεραν τι είχε κάνει. Όλη αυτή η αλήθεια που μοιράζονταν οι δυο τους, σε άγνοιά του, ήταν πούπουλο για εκείνον και βράχος ασήκωτος για εκείνη.

Το αγαπημένο μου είναι η 1η σελίδα του βιβλίου, την οποία θα ήθελα να αναζητήσουν οι αναγνώστες «ξεφυλλίζοντας» τις πρώτες σελίδες στο site του εκδοτικού μου Απόσπασμα βιβλίου
 

Συνήθως σε κάθε βιβλίο συναντάμε βιώματα και μηνύματα του ίδιου του συγγραφέα. Υπάρχει κάποιο βιωματικό στοιχείο που διέπει το βιβλίο σας; Και ποιο ή ποια μηνύματα θέλετε να περάσετε μέσα από τις σελίδες του; 

Το βιβλίο είναι βιωματικό και αφορά την σύγχρονη πραγματικότητα τοξικών - χειριστικών σχέσεων. Παράλληλα αναλύει συμπεριφορές επαφών, που χαρακτηρίζονται από μεγάλες προσδοκίες μέσα  από dating apps ή τυχαίες γνωριμίες. Θίγει ζητήματα βαθιάς φιλίας και εμπιστοσύνης, καταλήγοντας σε επιλογές κάθαρσης. 

Αυτό το βιβλίο πρέπει να διαβαστεί.



Με ποιο τραγούδι θα επενδύατε μουσικά αυτό το βιβλίο σας; 

Είναι το Freedom του George Michael  …. “all we have to do now, is take these lies and make them true…”





Φτιάξτε μας ένα απόφθεγμα που προκύπτει από το σύνολο του βιβλίου σας. 

Αντέχεις να μάθεις όλη την αλήθεια ; 


Αν υπάρχει κάτι που θέλετε να ειπωθεί για το βιβλίο και δεν έχει προκύψει από τις ερωτήσεις μπορείτε να τo εκφράσετε εδώ.

Αυτό το βιβλίο γράφτηκε για όλες τις γυναίκες, τις φίλες μας, τους δικούς μας ανθρώπους που μπορεί να «τραυματίστηκαν», αλλά αξίζει να βρουν ξανά τον εαυτό τους και να κερδίσουν την δική τους εκτίμηση και ελευθερία.






Βιογραφικό


Η Έλλη Γεωργίου γεννήθηκε στο μέσο ενός καλοκαιριού.
Μαμά, εργαζόμενη, φίλη, γυναίκα.
Χαρακτηρίζει τη ζωή της συναρπαστική.
Πιστεύει ότι το «για πάντα» δεν υπάρχει. Τις λύπες τις περνά σαν ιώσεις, ενώ τις
χαρές τις γιορτάζει με όλη της την ψυχή.
Έχει Άρη στον Σκορπιό και Σελήνη στον Τοξότη.
Της αρέσουν τα παραμύθια με ωραίο τέλος.

Το βιβλίο "Αυτός είναι ο πρώην " Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φυλάτος

Μέχρι να διαβάσω το βιβλίο και να σας μιλήσω εγώ για αυτό μπορείτε να αφήνετε τις ερωτήσεις σας εδώ ή στην ανάρτηση της ομάδας μας στο Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Κριτική μου "Το κορίτσι με το σαλιγκάρι" Πηνελόπη Κουρτζή - Γράφει η Γεωργία Ρετετάκου

 Μια Μοναδική εποχή. Ένα Παγκόσμιο φαινόμενο που καθόρισε ζωές, αξίες, αντιλήψεις και δημιούργησε ένα πρωτότυπο άβατο στην Ελληνική κοινωνία στα τέλη της δεκαετίας του 60 και στην δεκαετία του 70, αποτελεί το κεντρικό θέμα του τελευταίου μυθιστορήματος της Πηνελόπης Κουρτζή "Το κορίτσι με το σαλιγκάρι." Με φόντο την παραλία των Ματάλων στην Κρήτη παρακολουθούμε μια ιστορία γεμάτη ένταση, ανατροπές και κυρίως μεταστροφές. Μέσα από την προσέγγιση μιας ζωής που μοιάζει ανοίκεια, αλλά μετατρέπεται σε έναν κόσμο που αλλάζει μέσα από την επαφή με την φύση, την θάλασσα, τον πρωτόγονο τρόπο ζωής και την πραγματική επαφή με τους ανθρώπους.  Η Υπατία είναι μια γυναίκα εύθραυστη, μεγαλωμένη μέσα σε μια υπερπροστευτική οικογένεια που την εγκλώβισε μέσα σε μια ζωή χωρίς πρωτοβουλίες και χωρίς ελευθερία. Επιστρέφει από το Λονδίνο τον Μάρτιο του 1969 έχοντας στις αποσκευές της ένα πληγωμένο σαλιγκάρι. Όπως και το σαλιγκάρι με το σκασμένο καβούκι έτσι και εκείνη με σπασμένο κέλυφος βγαίνει α

Η Κριτική μου για το " Όλο το Φως που δεν μπορούμε να δούμε " Άντονυ Ντορ

Γράφει η Γεωργία Ρετετάκου Με δυο παράλληλες ιστορίες αυτή της Μαρί Λορ Λεμπλάν, ενός τυφλού κοριτσιού από την Γαλλία. Και αυτή του Βέρνερ Πφέννιχ ενός ορφανού αγοριού από την Γερμανία μαθαίνουμε με έναν εξαιρετικά διαφορετικό τρόπο το φως και το σκοτάδι του πολέμου. Το φως και το σκοτάδι της Ψυχής των ανθρώπων. Η Μαρί Λορ έχει μάθει να ζεί στο σκοτάδι απο πολύ μικρή ηλικία, ζει με τον πατέρα της ο οποίος είναι κλειθροποιός στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Παρίσι. Μαθαίνει να ζει και να κινείται μέσα στην γειτονία που κατοικεί απομνημονεύοντας την διαδρομή που βασίζεται σε μια μακέτα που έχει κατασκευάσει ο πατέρας της και αποτελεί πανομοιότυπη απομίμηση και της παραμικρής λεπτομέρειας της γειτονίας. Ψηλαφώντας και απομνημονεύοντας τις λεπτομέρειες μπορεί να βαδίζει μέσα στα στενά σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Να εξερευνά, να φαντάζεται και να ονειρεύεται.  Όταν όμως οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Παρίσι πατέρας και κόρη αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη τους και να καταφ

Η Κριτική μου για το " Αμαλία " Σπύρος Πετρουλάκης

Γράφει η Γεωργία Ρετετάκου Η Αμαλία είναι το τέταρτο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη που διαβάζω. Ένα Βιβλίο εντελώς διαφορετικό απο τα προηγούμενα του. Τόσο στον ρυθμό, όσο και στην εξέλιξη του. Ένα Βιβλίο με δυνατές εικόνες που κάνουν επίθεση στο μυαλό. Με σκηνές σαν μέταλλο σκληρές. Που γεμίζουν με ένταση την καρδιά του Αναγνώστη. Αλλά και εύπλαστες που χαλαρώνουν όταν το μυαλό και η ψυχή του δεν αντέχει άλλο. Η Ιστορία εναλλάσσετε ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα. Με σωστές και ισορροπημένες τοποθετήσεις που εντείνουν την αγωνία και ανεβάζουν κατακόρυφα το μυστήριο. 35 Χρόνια πριν σε ένα ορεινό χωριό της Κορινθίας σε μια κλειστή κοινωνία η εξαφάνιση της γιαγιάς Αμαλίας προβληματίζει αλλά και αρχίζει να βάζει σε ένα περίεργο ρυθμό εξελίξεις που κανείς δεν μπορεί να καθορίσει και να υπολογίσει την πορεία τους. Μια οικογένεια που ζει μέσα σε ένα κλίμα που το τρέφει η δειλία και η βία. Ένα χάρισμα δοσμένο σαν βαριά κληρονομία. Ένας φθόνος που πηγάζει από σκοτεινά και απροσδιόριστ