Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Book Zoom στο Βιβλίο "Όσα χρόνια κι αν περάσουν" Άνδρεα Αρβανιτίδου Εκδόσεις Διάνοια

 


Σε μια σειρά παρουσίασης νέων συγγραφέων, σήμερα έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε στην συνέντευξη μας στο Book Zoom την Άνδρεα Αρβανιτίδου και το βιβλίο της "Όσα χρόνια κι αν περάσουν" που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διάνοια

 

Ζήσε στο κόκκινο χωρίς απωθημένα και ΑΝ. Η ζωή είναι στιγμές και η αγάπη είναι η δύναμη για να ξεπερνάς τα πάντα.


Περιγράψτε το βιβλίο σας μέσα από μια φράση ή μια μικρή παράγραφο

Μια ιστορία αγάπης, ένας παιδικός έρωτας που αφήνει απωθημένα. Όσα δεν τόλμησαν η Άννα και ο Νίκος. Η ζωή θα τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία, θα μπορέσουν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο για να αγαπηθούν όπως τους αξίζει;


Υπήρξε κάποιο πρόσωπο ή κάποιο γεγονός που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο βιβλίο σας; 

Αυτό που αποτέλεσε έμπνευση είναι τα δικά μου βιώματα σαν μικρό κορίτσι και αυτό το αγκάθι του ανεκπλήρωτου.


Τι θα θέλατε να ανακαλύψει ο αναγνώστης μέσα από αυτό το βιβλίο σας;

Δεν μου αρέσει να κατευθύνω τον αναγνώστη από πριν, θέλω όλοι διαβάζοντας το να πάρουν τα δικά τους μηνύματα, αυτό που θα κάνει την ψυχή τους να δει στην τελευταία σελίδα τι πραγματικά έχει νόημα.


Όταν ολοκληρώσατε την συγγραφή του βιβλίου σας, εσείς τι ανακαλύψατε μέσα από αυτό για τον εαυτό σας; Τι αποκομίσατε από την συγγραφική διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα;

Εγώ έβγαλα την ψυχή μου και μια ιστορία που είχα χρόνια στο μυαλό μου . Όταν το ολοκλήρωσα ένιωσα ότι ένα μεγάλο όνειρο πήρε σάρκα και οστά. Μέσα από το βιβλίο και βλέποντας πολλές φορές την ιστορία ήξερα ότι η αγάπη είναι δώρο.


Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των ηρώων σας; Υπήρξε κάποιος που είναι ο αγαπημένος σας;

Η Άννα η ηρωίδα μου, είμαι εγώ άρα την αγαπώ , άλλος ένας αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Γρηγόρης για την στάση ζωής του .


Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που συναντήσατε κατά την διάρκεια συγγραφής του βιβλίου σας;

Δυσκολία όχι ιδιαίτερη, το θέμα ήταν να κάτσω να γράψω, γιατί αυτό το βιβλίο για να ολοκληρωθεί πέρασε από πολλά κύματα. Πολλές απώλειες, ασθένειες και αναβολές. Άρα όταν έβαλα την λέξη τέλος, δεν το πίστευα. Ακόμα και τώρα που κρατάω το βιβλίο δεν το πιστεύω .


Υπάρχει κάποιο αγαπημένο απόσπασμα από το βιβλίο να το μοιραστείτε μαζί μας;

Αν μοιραστώ κάποιο απόσπασμα από τα αγαπημένα μου θα προδώσω όλη την ιστορία. Υπάρχουν μέσα πολλές εικόνες και δυνατά συναισθήματα. Θέλω να αφήσω τον αναγνώστη να τα ανακαλύψει.


Συνήθως σε κάθε βιβλίο συναντάμε βιώματα και μηνύματα του ίδιου του συγγραφέα. Υπάρχει κάποιο βιωματικό στοιχείο που διέπει το βιβλίο σας; Και ποιο ή ποια μηνύματα θέλετε να περάσετε μέσα από τις σελίδες του;

Κατά το ήμισυ είναι τα δικά μου βιώματα και μετά μπαίνει και το στολίζει η μυθοπλασία. Τα περισσότερα τα έζησα. Το μήνυμα για μένα είναι ένα η αγάπη κάνει την ζωή πιο όμορφη και με ουσία.


Με ποιο τραγούδι θα επενδύατε μουσικά αυτό το βιβλίο σας; 

-Δύο τραγούδια του ταιριάζουν και πιστεύω ότι είναι τα κατάλληλα το πρώτο είναι του Bon Jovi Always και το δεύτερο των Roxete listen to your heart, είναι ένα τραγούδι που υπάρχει μέσα και σηματοδοτεί ένα τέλος, αλλά ίσως και μια αρχή.Φτιάξτε μας ένα απόφθεγμα που προκύπτει από το σύνολο του βιβλίου σας.

Να ζεις στο κόκκινο χωρίς απωθημένα και ΑΝ. Η ζωή είναι στιγμές και η αγάπη είναι η δύναμη για να ξεπερνάς τα πάντα.


Αν υπάρχει κάτι που θέλετε να ειπωθεί για το βιβλίο και δεν έχει προκύψει από τις ερωτήσεις μπορείτε να τι εκφράσετε εδώ.

Εγώ συνήθως δεν λέω πολλά, προτιμώ ο αναγνώστης να μου γράψει την δική του ματιά και τα δικά του συναισθήματα όταν θα φτάσει στην τελευταία σελίδα.


Ευχαριστώ πολύ για αυτή την συζήτηση. Είναι τιμή μου και χαρά μου όταν βλέπω να στηρίζουν νέους συγγραφείς.

Το βιβλίο "Όσα χρόνια κι αν περάσουν" κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάνοια. Θα το βρείτε και στο επαγγελματικό σάιτ της συγγραφέως https://www.andreaarvanitidou.com/books.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Η Άνδρεα Αρβανιτίδου γεννήθηκε στην Τσεχία. Μεγαλωµένη στη Θεσσαλονίκη, έκανε πέρα τα πρέπει και ζούσε µε τα θέλω.

 

Τα χρόνια πέρασαν, µα η αγάπη της για τη γραφή δεν ξεχάστηκε ποτέ. Διάφορα θέµατα άφησαν έξω από τη ζωή της τη συγγραφή. Η ασθένειά της τής θύµισε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

 

Η απώλεια όπλισε την πένα της µε δύναµη και συναίσθηµα. Έρχεται µε το πρώτο της βιβλίο που θα είναι µια εξοµολόγηση ψυχής. Δεν έχει σηµασία τι έκανε πριν στη ζωή της, γιατί όλα σβήστηκαν όταν η αγάπη χτύπησε την πόρτα της.

 

Σηµασία έχει το συναίσθηµα που βγάζεις µε εικόνα στο χαρτί, αυτός είναι ο σκοπός της. Ταξιδέψτε µαζί της και ξεχάστε ό,τι δικό σας σάς πονάει.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα καλύτερα βιβλία που διάβασα το πρώτο Τρίμηνο του 2022 - Επιλέγει η Γεωργία Ρετετάκου

  Το πρώτο τρίμηνο του 2022 διάβασα υπέροχα βιβλία. Αυτό το διάστημα ήταν για μένα, ένα από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων γιατί κατάφερα να βρω τον χρόνο να διαβάσω πολλά περισσότερα βιβλία από ότι συνήθως. Διάλεξα τα δέκα καλύτερα λοιπόν και σας τα παρουσιάζω. 10.  Η χώρα του Λάβκραφτ Συγγραφέας: Ραφ Ματ Εκδόσεις: Κάκτος Σικάγο, 1954. Όταν εξαφανίζεται ο πατέρας του, ο 22χρονος νέγρος βετεράνος του στρατού Άττικους Τάρνερ αναγκάζεται να ταξιδέψει στη Νέα Αγγλία, συνοδευόμενος από τον θείο του, Τζορτζ, και την παιδική του φίλη Λετίσια, προκειμένου να τον βρουν. Στο ταξίδι τους προς το υποστατικό του Σάμιουελ Μπρεθγουάιτ (όπου κάποτε δούλευε ως σκλάβα η προγιαγιά του Άττικους και όπου τώρα φαίνεται να βρίσκεται ο πατέρας του), θα συναντήσουν τόσο τους εγκόσμιους κινδύνους της λευκής Αμερικής, όσο και τους υπερκόσμιους κινδύνους που μοιάζουν να είναι βγαλμένοι από τα μυθιστορήματα του Λάβκραφτ. Ένα μυθιστόρημα τρόμου και σκοτεινής φαντασίας, το οποίο επιχειρεί να ανακαλύψει τους συνδ

Η Κριτική μου "Ταξιδιώτες της Βροχής" Κατερίνα Γυφτάκη - Γράφει η Γεωργία Ρετετάκου

  Η πιο ευτυχισμένη στιγμή για έναν αναγνώστη είναι η στιγμή που ανακαλύπτει πως το βιβλίο που κρατάει στα χέρια του είναι ένας θησαυρός. Ένα συγκλονιστικό βιβλίο, που το εξερευνά με απόλαυση λέξη λέξη, εικόνα εικόνα, συναίσθημα συναίσθημα. Ταξιδιώτες της Βροχής το νέο βιβλίο της Κατερίνας Γυφτάκη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Ένα βιβλίο που μου έκλεψε την καρδιά γιατί μπόρεσε να τα συνδυάσει όλα. Ένα βιβλίο γεμάτο άγνωστες πτυχές της αντοχής. της ιστορίας, της φαντασίας και της ανθρώπινης προσπάθειας να δώσει φως σε κάθε δύσκολη στιγμή, σε κάθε εμπόδιο, σε κάθε απώλεια και σε κάθε χωρισμό. Επιβίωση, περιπέτεια, έρωτας, εναλλαγή πολιτισμών και κουλτούρας. Δυνατές σκηνές του Πολέμου, χωρίς να εστιάζει στον πόλεμο. Εξαιρετικές περιγραφές και έντονες και απρόβλεπτες διακυμάνσεις των συναισθημάτων που αυξομειώνονται διαρκώς αγγίζοντας μοναδικά την καρδιά του αναγνώστη. Ιμαλάια 1949 Ένας άντρας βιώνει τις τελευταίες του στιγμές εγκλωβισμένος στο χιόνι, κάπου στα Ιμαλάια. Η ο

Η Κριτική μου "Το λουλούδι της θάλασσας" Νάγια Δαλακούρα - Γράφει η Γεωργία Ρετετάκου

  Το λουλουδι της Θάλασσας. Το τρίτο μυθιστόρημα τη Νάγιας Δαλακούρα που κυκλοφορεί και αυτό από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.  Άλλο ένα μικρό διαμάντι που εισχωρεί σε εποχές μακρινές και σε πολιτισμούς ανέγγιχτους από την Λογοτεχνία. Ένα βιβλίο που τα έχει όλα. Περιπέτεια, έρωτα, εκπληρωμένα και ανεκπλήρωτα όνειρα. Διαφορετικούς πολιτισμούς, ιστορία. Αρκτικό τοπίο και μια πρωτόγονη ατμόσφαιρα γεμάτη αντιθέσεις με την Αγγλική Κουλτούρα της Αριστοκρατίας να έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την Κουλτούρα των ιθαγενών της Αρκτικής. Ο Τζειμς είναι ένας Άγγλος αριστοκράτης που παρασυρμένος από το αστείρευτο του όνειρο για περιπέτειες θα ακολουθήσει την ερευνητική ναυτική αποστολή ανίχνευσης των πλοίων Terror και Erebus που τα ίχνη τους χάθηκαν πριν χρόνια κάπου στην Αρκτική. Μια ναυτική περιπέτεια θα ξεκινήσει για τον ίδιο,που θα του αλλάξει εντελώς και την κοσμοθεωρία της ζωής του, αλλά θα τον φέρει αντιμέτωπο και με τις ίδιες τις αντοχές του. Θα τον φέρει κοντά στην φύση, σε ακραίες συνθήκες